TEAMCOACHING

Je staat niet in de file, je bént de file

Waar eindigt jouw cirkel van invloed en start die van betrokkenheid?

Sterke, goed functionerende, efficiënte teams zijn niet vanzelfsprekend. Als je intensief met elkaar samenwerkt ontkom je vaak niet aan de nodige uitdagingen  en soms lastige situaties.

Vaak zijn er onuitgesproken frustraties, onvervulde verwachtingen en onduidelijke verantwoordelijkheden. Het onderlinge vertrouwen is vertroebeld. Er wordt dan vaker óver, dan mét elkaar over situaties gesproken. Wat gaat er  veel energie verloren in deze manier van samenwerken!

Tijdens het TeamUP-traject gaan we op zoek naar de kern van het vraagstuk. Hoe is het zover gekomen en wat houdt de huidige situatie in stand? 

Wanneer een team zich bewust wordt hoeveel energie er verloren gaat aan ineffectieve communicatie, onderlinge spanningen en niet uitgesproken verwachtingen, is de urgentie om hiermee aan de slag te gaan aan snel duidelijk. Die urgentie is een goede basis om verder te kunnen bouwen.

Ook teamcoaching is maatwerk!  Elk traject dat ik begeleid moet kloppend zijn, er écht toe doen. Geen hokje om af te vinken. Maar oprechte nieuwsgierigheid naar jezelf, de ander en de groepsdynamiek die dat met zich meebrengt. 

Om verbinding met (jezelf en met) de ander aan te gaan dien jij op jouw plek te staan en die ander zijn/haar plek te gunnen. Het gaat over eigenaarschap, verantwoordelijkheid en positioneren.

Het ene team is het andere niet. Over het algemeen komt eenieder van de juiste plek, maar níet van dezelfde plek.  En dat brengt vaak intensiviteit en de nodige spanning met zich mee.

 Maar hé, als het spannend wordt, dan doet ’t er kennelijk toe. 

24AE8D53-A794-4387-9562-120943FB67CE_1_201_a