OVER MIJ

7F35517D-B893-4E96-B9E8-EEE29B2CA064_1_201_a
C20FCC5D-5E85-4B6A-A625-12B0333FDB22_1_201_a

Wat fijn dat jij hier bent. Welkom Ik ben benieuwd naar jou en naar wat jou hier brengt.

Bij een samenwerking vraag ik om openheid en een kijkje in jouw leven. Laat ik bij deze dan ook maar eens kleur bekennen…

Ik ben Lottie.

Opgegroeid in een ondernemersgezin, waarin verantwoordelijkheid, hard werken en ‘schouders eronder’ gewoon een gegeven waren. 

Als jong meisje fladderde ik eigenlijk overal doorheen. Ik zou het niet heel anders kunnen omschrijven. Ik ‘fladderde’ door de leerstof, sociale situaties, maar ook door minder leuke ervaringen en afwijzingen. 

Toch werd het fladderen steeds minder. Ik maakte op jonge leeftijd al best heftige dingen mee. De veerkracht ging uit die fladderende vleugeltjes. Maar tja… ik had natuurlijk altijd die schouders nog… Veerkracht ging en wilskracht kwam.

Na mijn studie commerciële economie heb ik zo’n 15 jaar lang verschillende rollen ingevuld aan de zakelijke kant van de modebranche. Als leidinggevende liep ik destijds regelmatig tegen mijn eigen frustraties en overtuigingen aan.. Waarom had niet iedereen dezelfde gedrevenheid en ambitie als ik om het uiterste uit zichzelf te halen? 

Maar ook hier kwamen die schouders me van pas; met nóg harder werken maakte ik het míj́n verantwoordelijkheid om situaties en mensen te veranderen.. Zo had ik ondertussen het omgaan met mijn ziekte en andere tegenslagen in het leven ook aangepakt. 

Maar lang niet iedereen stond open voor reflectie, uitdaging en verandering. En daar wilde ik meer handvatten voor…

'Verantwoordelijkheid nemen, hard werken en schouders eronder waren gewoon een gegeven.'

Wees nieuwsgierig.

Om duurzaam te kunnen bouwen zal er eerst naar de fundering gekeken moeten worden. Wat heeft er in het verleden plaatsgevonden dat nu nog van belang is?

Dan staan we voor de fase van verbinden. De constructie dient stevig te zijn, met verbindingen die elkaar versterken. Verbinding creëert veiligheid & kracht!

In de laatste fase gaan we bouwen. Welke technieken en vaardigheden kun je daarbij inzetten? Klopt datgene wat je voelt en denkt met wat je doet?

Duurzaam bouwproject.

Een mens vertelt je zoveel meer dan alleen woorden. Ik hoor, zie en voel veel. Ik geef dit op een concrete manier aan jou terug. 

Als coach geef ik geen advies. Voor je het weet zou je mijn advies als dé waarheid beschouwen… 

Jezelf belangrijk genoeg te vinden om het zelf te ontdekken.

Niet één waarheid.

Tijdens mijn studies; Psychologie & verandermanagement | Coaching CIVAS | Coaching NoNons | Loopbaancoaching NoNons | en diverse masterclasses heb ik me verschillende technieken, methodes en modellen eigen gemaakt om in te zetten bij uiteenlopende vraagstukken. Denk o.a. aan NLP, ACT, RET, Transactionele Analyse, Voice Dialogue en systemisch coachen. Ik werk niet met één specifieke methode. Tijdens mijn trajecten pas ik deze op maat toe. En neem ik ook altijd mijn ervaring als coach, als mens én mijn intuïtie mee.

 

Die handvatten die kreeg ik. Tijdens mijn studie(s) leerde ik niet alleen meer over coaching, menselijke gedrag, en verschillende methoden en technieken. Ik leerde ook mezelf steeds beter kennen. 

Dat brein van ons is een waardevol goed. Maar als het onze leidraad wordt zal je lichaam vanzelf bij je aankloppen.

Ik zal je dus niet uitnodigen om ‘uit je hoofd te gaan’. Maar ik vraag je wel om nieuwsgierig te zijn. Nieuwsgierig naar jezelf en wat je hoofd jou verteld. Zodat we dat eens samen tegen het licht kunnen houden. Is het helpend voor je? En klopt het met wat je voelt en wat je doet?

Ga niet uit je hoofd. Maar zorg dat het werkt vóór jou!