Over mij

Hey wat fijn dat jij er bent. Welkom!

Ik ben Lottie. Opgegroeid in een ondernemersgezin, waarin verantwoordelijkheid, hard werken en ‘schouders eronder’ gewoon een gegeven waren. Na mijn studie commerciële economie heb ik zo’n 15 jaar lang verschillende rollen ingevuld aan de zakelijke kant van de modebanche. Een voormalig werkgever typeerde mijn werkwijze ooit alsof ik, al was het binnen loondienst, voor mezelf als zelfstandig onderneemster werkte. Hij had me geen groter compliment kunnen geven… Gesterkt door mijn ervaring en vertrouwen heb ik de stap uiteindelijk genomen. In eerste instantie als freelance brand -en sales manager binnen de modebranche. Inmiddels alweer geruime tijd als coach -en adviseur als eigenaar van COACH A LOT.

Persoonlijke ontwikkeling heeft me altijd al aangetrokken. Hoe werkt het mensenbrein en welk effect heeft dat op hoe je op situaties reageert. Waarom doen mensen wat ze (blijven) doen. Ook al ondervinden ze hier last van en blijven ze zichzelf geregeld in dezelfde vicieuze cirkel tegenkomen? 

Door schade en schande word je wijzer, roept men weleens. Maar is dat wel zo? Of neem je vanuit datgene wat je meemaakt ook normen en overtuigingen mee, die later misschien helemaal niet zo helpend blijken te zijn?

Als ik terugkijk op mijn ervaring binnen leidinggevende functies in het bedrijfsleven, kan ik wel stellen dat ik zowel graag ín een team als áán het team werkte. De mens achter mijn collega’s vond ik daarbij nog het meest interessant. Wat zijn jouw drijfveren, jouw talenten en wat heb je ervoor nodig om deze verder te ontwikkelen?

Altijd de ambitie om het uiterste uit jezelf te halen. En het team te inspireren om ditzelfde van zichzelf te verlangen. Eerlijk is eerlijk, regelmatig liep ik daarin tegen mijn eigen frustraties en overtuigingen aan. Lang niet iedereen stond open voor reflectie, uitdaging en verandering. En daar wilde ik meer handvatten voor…

Gediplomeerd coach

In mijn gecertificeerde coachopleiding leerde ik verschillende technieken, methodes en modellen om in te zetten voor persoonlijke -en zakelijke vraagstukken. Daarna heb ik nog verschillende verdiepende en aanvullende studies gevolgd bij Opleidingsinstituut NoNons te Amsterdam. En dit blijf ik doen! Want ik blijf nieuwsgierig, mezelf uitdagen en nooit uitgeleerd.

Intuïtief en resultaatgericht

Een mens vertelt je zoveel meer dan alleen met woorden. Als gevoelig en empatisch persoon voel ik veel aan. Ik zal altijd met je checken of het iets is waar je aandacht aan wilt besteden. Is het ten gunste van jouw coachdoel? Want binnen mijn coachtrajecten werken we gericht richting het door jouw gestelde resultaat

Verbinden & bouwen

Om duurzaam te kunnen bouwen zal er eerst naar de fundering gekeken moeten worden. Ben je op de hoogte van de constructie? En is deze kloppend, zowel van binnen als naar buiten toe?

Of het nu gaat om een persoonlijk of zakelijk vraagstuk, een opdracht binnen een team of bedrijf, eerst staan we even stil. Stil bij de fundering en het maken van verbinding.  

Die handvatten die volgden… In de vorm van verschillende technieken, methodes en modellen die ik leerde toe te passen in mijn coachopleidingen en masterclasses die ik heb afgerond.

Vanuit oprechte betrokkenheid begeleid ik mensen op scherpzinnige en resultaatgerichte wijze om het stuur weer in handen te krijgen. Om weer grip, en daarmee plezier, energie en geluk, terug te krijgen in hun leven en werk.

Ik begeleid je om alles weer scherp in het vizier te krijgen. Met meer inzicht in wat je voelt, wat je doet en waar dit op gebaseerd is. 

Het is een openbaring om anders te leren kijken naar jezelf en jouw omgeving.

Ik noem ze niet voor niets. De juiste opleidingen en een bak met werkervaring zijn natuurlijk van waarde en belangrijk. 

Maar ook in mijn persoonlijke levensloop kwam er best een heleboel voorbij. Ze zeggen weleens; ‘geef het een plekje’. Als kind al opende ik verschillende luikjes, om ze vervolgens zorgvuldig af te sluiten. Want zo kon ik door… Vol positiviteit en energie. Toch? 

Maar het zal hoe dan ook nog eens bij je aankloppen als je het niet hebt doorvoelt. Jouw lichaam zal erom vragen ‘vanuit je tenen’. 

Om te VOELEN. Ook datgene wat je al zo’n lekker plekje had gegeven. Dat deed het bij mij ook. Snoeihard. Maar ik was hardleers. Het duurde even, zo’n 20 jaar, voordat ik luisterde naar wat mijn lichaam mij wilde zeggen.

Dus ja geef het een plek, maar zet het luikje open. Al voelt het niet altijd comfortabel. Neem het mee. Het mag er zijn. Het is het eerlijke verhaal.              Ik ben er een completer mens en daarmee ook een completere coach mee voor jou!

Wil je meer weten over wat ik voor jou zou kunnen betekenen? >>>